11 december 2014 Susanne

Hotspot: Versmarkt Natuurlijk

Deze hotspot ligt net over de grens bij Maastricht maar is prima te bereiken met de auto en de bus stopt voor de deur. Als je hier naar toe gaat hoef je waarschijnlijk nergens anders meer naar toe, ze hebben alles!

In de blijvende en overdekte versmarkt komen een heleboel specialiteiten samen, het zijn geen aparte winkels maar er is wel een specialist op ieder gebied. Zo hebben ze niet alleen groente en fruit maar ook kazen, vlees, wijn, brood, bijzondere frisdranken, noten en bloemen. Versmarkt Natuurlijk is dus eigenlijk van bijna alle markten thuis!

Entree versmarkt

Ik bezocht de versmarkt op een druilerige ochtend met Joep. We waren op zoek naar wat lekkere dingen voor het avondeten en hadden bedacht dat we daar misschien ook wat konden eten voor de lunch. Bij binnenkomst liepen we direct tegen de koffiebar en de kassa aan. Dat is tenminste duidelijk, na het shoppen blijf je dus nog even om (te eten en) een koffietje te drinken.

RIjst op de Versmarkt

In het midden van de winkel vind je de bloemen en de kazen. Dat ziet er in ieder geval al goed uit! In het rondje dat we lopen zien we ook een heleboel soorten rijst in hele mooie kokers, enorme bakken met noten en andere lekkere dingen voor de borrel. Ook dingen die ik nooit eerder heb gezien, fijn! Dat soort dingen wil ik meteen proberen. We nemen een zakje met gekleurde ‘steentjes’ en een zakje met een soort ‘gebreide’ zoutjes. Interessant!

Noten Versmarkt

Ook zien we een tafel helemaal vol met de heerlijkste mediterraanse producten, een heleboel limonades in prachtige flesjes en lokaal gebrouwen likeuren en wijnen. Nog een stukje verder vinden we de slagershoek met producten uit allerlei verschillende slagerijen. Het beste van iedere producent verzekerd de baas ons. Ze zitten nergens aan vast, dus kunnen zelf hun producten kiezen.

Zwitserse limonade

Helemaal achterin de winkel is een enorme afdeling met groente en fruit. Het is prachtig uitgestald en wordt verkocht tegen marktprijzen, echt niet duur! Ik neem een bakje met lekker dikke frambozen (voor één euro) en de baas vertelt mij dat de frambozen negen maanden per jaar worden geoogst bij zijn achterbuurman, gewoon in België. De andere drie maanden halen ze de frambozen uit Zuid-Europa.

Op deze manier werken ze veel bij Versmarkt Natuurlijk. Er zijn ontzettend veel regionale producten maar er zijn ook producten van verder weg te krijgen, maar dan wel van kleinere producenten en familiebedrijven waarmee de Versmarkt zelf direct in contact staat.

Groente en fruit

Via de slagers- en de bakkersafdeling lopen we richting de kassa. We verzamelden een hele mand met lekkere dingen en kunnen alles samen afrekenen.
En dan komt nog de lunch, links van de ingang is een hoek met tafeltjes bij de koffiebar. Je mag hier je gekochte producten eten en je kunt een koffietje of ander drankje krijgen. Ook is er een beperkt aantal gerechtjes te krijgen, zoals een broodje filet americain, een huisgemaakte erwtensoep en mijn eigen keuze: focaccia met olijven, mozzarella en tomaat uit de oven.

Focaccia met olijven, tomaat en mozzarella

Na het vullen van onze magen gaan we met volle tassen weer terug richting Maastricht. Hier gaan we vaker naar toe!

Wil je Versmarkt Natuurlijk ook bezoeken? De markt ligt aan de Steenweg 62 in Rekem en is alleen op maandag gesloten. Kijk op de Facebookpagina voor de precieze openingstijden en overige informatie.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,