15 januari 2015 Susanne

Hotspot: supermarkt Yildiz Plaza

Yildiz plaza is een mediterraanse/Turkse supermarkt bij mij om de hoek. Het is een familiebedrijf en het heeft een fantastische (Halal) slagerij, een groente afdeling met een hoop exotische groenten en fruit maar ook heel veel verse kruiden voor een prikkie.

Daarnaast verkopen ze een heleboel specerijen, noten en andere producten uit Azië en het midden-oosten. Van die ingrediënten waarnaar je altijd op zoek bent bij bepaalde recepten die je nog steeds graag eens wilde maken.

Verse kruiden, yildiz

Zoals ik al zei is Yildiz een familiebedrijf. Papa is de baas, zonen werken in de winkel en de dochter zit achter de kassa. De slagerij is echt van topkwaliteit, geen hoge prijzen, wel heel erg mals vlees. De jongens in de slagerij kunnen je altijd advies geven en maken ook bestellingen op maat. De slagerij verkoopt rund/kalf, lam en kip en maakt/kruidt zelf ook vleeswaren voor op brood of bij de borrel. De kip grillworst is bij ons in huis favoriet!

Slagerij Yildiz

In de zomer verkoopt de slagerij ook een heleboel gekruid vlees voor de barbecue. In de winter hebben ze een kleiner assortiment, maar bestellen kan altijd. In de maanden die niet zo aantrekkelijk zijn voor barbecue kunnen ze ook super lekkere gourmetpakketten voor je samenstellen.

Slagerij Yildiz plaza

Groente en fruit hebben ze zowel lokaal als exotisch. Denk aan de appels en peren van een teler in de buurt en granaatappels, bloedsinaasappelen, avocado’s, artisjokken en lychees van verder weg.

Verse kruiden worden per bos verkocht en in het assortiment zitten standaard munt, koriander, peterselie, dille en selderij. Vaak hebben ze nog wel meer verse kruiden, maar dat hangt een beetje van het moment af. De bossen zijn behoorlijk groot en kosten bijna altijd minder dan een euro per stuk. Toch een stuk beter dan die miezerige hoeveelheden voor een enorm bedrag van de grote supermarktketens.

Specerijen Yildiz

Yildiz Plaza is maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 19:00 uur. Na 19:00 is de keuken voor de afhaal- en bezorgservice nog wel geopend. Voor actuele openingstijden, bestellingen en contact kun je altijd bellen met 043-7518401, de Facebookpagina checken of de website bekijken.

Granaatappels en kakis Yildiz

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *