24 maart 2015 Susanne

Hotspot: Bread & Delicious

Het mag dan wel pas dinsdag zijn, ik geef je toch vast een hele goede weekend-tip zodat je vast iets hebt om naar uit te kijken… Of misschien heb je de komende dagen al wel tijd voor een uitgebreid ontbijtje, een goede lunch of verwen-high tea. Ik weet namelijk geen plek waar dit (bij koud of slecht weer) beter kan dan bij deze hotspot: Bread & Delicious.

Ik geloof niet dat ik hier ooit teleurgesteld ben en het is dan ook een favoriete plek van mij en Joep in het weekend. Op een rustige zaterdag of zondag wanneer we bedenken dat we toch echt wel wat quality-time moeten spenderen samen roept af en toe één van ons: ‘Oeeeeh zullen we naar Bread and Delicious gaan?!’ And there we go…

Bakkerij Bread & Delicious

Deze bakkerij in de Stationsstraat heeft langs de muur een rij tafeltjes die in het weekend uitpuilen van de hongerige stellen, families en vrienden. Allemaal op zoek naar lekker vers brood, een pain au chocolat of een goddelijk huisgemaakt taartje met een goede kop koffie. En hier zijn ze daarvoor helemaal op de juiste plek!

Eigenaren Kevin en Robert zijn bijna zes jaar geleden deze zaak gestart en hebben een behoorlijk patisserie/brood en horeca verleden. Iets waar ze enorm op hebben kunnen bouwen tijdens de start van deze zaak midden in de crisis. Na heel wat obstakels en hindernissen hebben ze nu toch een fantastische ambachtelijke bakkerij in handen.

Robert is de man van de patisserie, Kevin doet het brood-gedeelte. Daarnaast maken ze heel veel bestellingen op maat, leveren ze aan de horeca in Maastricht, maken ze hun eigen jammetjes, advocaat, muesli en kun je zelfs bruidstaarten bestellen. Dit alles is dus te proeven in de winkel zelf, maar je kunt het ook meenemen voor een fijn ontbijt- of taartmoment thuis.

Bread & Delicious

Voorin de zaak is de winkel en zijn de zitplaatsen en vanuit daar kijk je door het grote raam naar de bakkerij. Hier worden ter plekke de broden gebakken en de taartjes gemaakt. Af en toe zijn er workshops en wanneer het ook maar even kan worden er zelfs in de bakkerij zelf tafels gezet voor groepen. Fantastisch toch, een ontbijtje midden in de bakkerij zelf!?

Maar ook in de winkel zelf zit je heerlijk en bestel je een ontbijt met huisgemaakte muesli, een vers gekookt eitje en brood dat net uit de oven komt. Of ga voor een grote pot thee met een stuk vlaai of appeltaart. Allemaal even heerlijk!

Bread & Delicious zit in de Stationsstraat op nummer 23 (als je het station uit loopt na 150 m aan de linkerkant) en is iedere dag geopend, behalve maandag. Voor een overzicht van de precieze openingstijden, de workshops en andere informatie neem een kijkje op de website of op de Facebookpagina.

Bakkerij Bread & Delicious

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *