7 februari 2015 Susanne

Hotspot: Maison Blanche Dael

Blanche Dael is dé hotspot voor koffie, thee en lekkernijen daarbij. Ooit in 1878 begon hier meneer Dael een winkel in koloniale waren. Nu, een ruime eeuw later, is het een bloeiend bedrijf dat zelf koffie en thee importeert, mengt en brandt. 

Blanche Dael

Ze branden niet alleen de koffie zelf voorin in de winkel maar ook hun eigen doppinda’s. Daarnaast mengen ze hun eigen theeën en hebben ze een groot assortiment heerlijke koekjes en chocolade. Koffie kopen ze in vanuit de hele wereld en branden ze grotendeels met de hand voor particulieren en veel horecagelegenheden, niet alleen in Maastricht maar voor heel Nederland. Daarbij staat kwaliteit hoog in het vaandel, alle horecazaken die Blanche Dael koffie schenken krijgen regelmatig een workshop of een opfriscursus.

Blanche Dael

Theeën hebben ze in allerlei zelf gemengde melanges, heerlijk! De absolute bestseller is de ‘Droom van Maastricht’ een zwarte thee, heel fruitig en bloemig. Hij is echt uniek, je moet hem zeker eens proberen! Daarnaast hebben ze een heleboel andere zwarte theesoorten, groene theeën, en kruidenmelanges. Allemaal lekker, allemaal anders.

Blanche Dael

De doppinda’s worden in dezelfde machine met de hand gebrand als de koffieboontjes. Tijdens mijn studententijd hielp ik een geboren en getogen Maastrichtse oudere dame die niet meer zo makkelijk alleen de straat op ging. Ik hielp haar samen met een andere vriendin met de huishouding en boodschappen doen, en daarnaast natuurlijk een praatje maken in de stad. Zij vertelde me altijd over ‘de hotspots’ van toen in de stad. Op regenachtige zaterdagen mocht zij van haar vader bij Maison Blanche Dael een zak doppinda’s halen waar zij en haar broertjes en zusjes zich dan het hele weekend mee dienden te vermaken. Zulk soort charmante verhalen heeft Blanche Dael natuurlijk na zo’n lange geschiedenis ontzettend veel. Erg leuk!

Blanche Dael

De winkel is dus absoluut een aanrader om eens een kijkje te nemen, niet alleen om te zien hoe koffie wordt gebrand. Maar ook voor een heleboel lekker geurtjes van thee, koffie en chocolade en voor een heel aantal goede cadeautjes. In de winkel hebben ze ook rijen met theepotten, theemutsen, dienblaadjes, doosjes en potjes. Je kunt nauwelijks zonder nieuwe aankoop de winkel verlaten…

Maison Blanche Dael is zeven dagen per week geopend, op reguliere winkeltijden, inclusief koopavond. Voor exacte informatie, de webwinkel en nog meer achtergrond informatie neem een kijkje op de website of op de Facebookpagina.

Blanche Dael

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *