1 december 2014 Susanne

Hotspot: Chocolate Company Maastricht

Hoewel er inmiddels meerdere vestigingen van Chocolate Company (oftewel CHCO) zijn, is Maastricht toch wel echt ‘the original edition’. Daar is het begonnen en daar ligt alle ervaring. Een plek waar je geweest moet zijn dus, zeker in de winter!

Bonbons Chocolate Company

CHCO Maastricht ligt aan het Onze Lieve Vrouweplein, een heel gezellig pleintje midden in de stad. In de zomer helemaal vol met terrasjes, in de winter een romantische plek met in de bomen heel veel lichtjes. Zodra je binnenstapt in de warm ingerichte CHCO-zaak adem je chocolade, warme melk en goede koffie. Je kijkt je ogen uit bij de verschillende bonbons en iets verderop loopt het water je in de mond bij alle uitgestalde taarten en de brownie.

Kerstbomen bij CHCO

Dwars door de hele zaak staan overal kleine tafeltjes, hoog en laag. Je kunt ook plaatsnemen aan de bar tussen het raam en de bonbons, mijn favoriete plekje omdat je zowel naar buiten als op rest van de winkel mooi zicht hebt. Bestel een warme chocolademelk en kies zelf uit één van de 60+ smaken chocolade spoons uit het rek. Of bestel een koffie van de Maastrichtse Blanche Dael branderij. Kun je niet kiezen tussen koffie of chocolademelk dan hebben ze ook nog een cappuccino met chocolade!

Hot Choc Spoons

In de rekken van de rest van de winkel vindt je behalve de spoons heel veel reepjes chocolade in ontelbaar veel smaken, heerlijke chocoladepasta’s, leuke cadeau-ideeën en een heleboel lekkere chocofondues. Als ik echt lekkere (pure) chocolade wil, dan koop ik het hier. Misschien duurder dan die van de supermarkt, maar het percentage cacao ligt ook mijlen hoger en de smaak is niet te vergelijken. Koop je wel eens hele pure chocolade in de supermarkt? Vaak vinden mensen hem niet lekker, dat is meestal omdat goedkope pure chocolade bitter smaakt. Hoe puur je je chocolade ook kiest bij CHCO (ze hebben 40, 50, 60, 72, 85 en zelfs 99% cacao), bitter is hij nooit.

Taart bij CHCO

Is het zomer? Dan heeft CHCO ook heerlijk ijs en hele lekkere koude chocolademelk. CHCO Maastricht is trouwens 7 dagen per week geopend tot 18:00. Maar kijk voor de zekerheid even op de website, ook voor alle andere vestigingen. In de winter kan het in het weekend heel erg druk zijn in de kleine zaak, trek je daar niets van aan uiteindelijk krijg je altijd wel een plekje, of je neemt je spoons en andere heerlijkheden mee naar huis. Oh nog iets: kinderwagens, weekendtassen en enorme koffers zijn op geen enkel moment erg handig in deze kleine zaak, tenzij je het buiten wil laten staan. Ik zeg het je nu maar vast… Mocht je geen vestiging in de buurt hebben, ze hebben ook een webshop.

CHCO fondue

Tagged: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *