12 november 2014 Susanne

Yoghurt met perzik

yoghurt met perzikDit yoghurt met perzik toetje ziet er leuk uit, is super snel klaar en heel makkelijk te maken. Het zijn bovendien kleine porties en bevat geen bergen toegevoegde suiker. Ideaal als dessert van je uitgebreide diner of lekker bij een ontbijt of brunch in het weekend.

Je kunt eindeloos variëren met het fruit en de topping, al naar gelang wat je in huis hebt of wat er in het seizoen is. Ik heb perziken gebruikt omdat ik die over had na het maken van mijn chili sin carne, maar je kunt natuurlijk ook mango, ananas, aardbeien of ander fruit nemen. In plaats van de amaretti kun je ook bastognekoeken, spritsen, zandkoekjes, bitterkoekjes of een ander koekje dat je in huis hebt gebruiken.

Ingrediënten (voor 4 kleine porties)
6 halve perziken op sap
500 ml yoghurt of kwark
12 amaretti koekjes
2 el grof gehakte pistachenootjes
Optioneel: 4 Kaapse kruisbessen

Bereiden
Pureer de perziken met een staafmixer of keukenmachine of wrijf ze door een zeef. Neem 4 kleine glaasjes en giet in ieder glaasje een klein bodempje perzikpuree, giet daarop een beetje yoghurt. Maak zo nog een laagje en verkruimel dan de koekjes over het bovenste yoghurtlaagje. Strooi de pistachenootjes ook over de yoghurt en versier met een kruisbes.

Als je de toetjes van te voren wil maken strooi dan de pistachenootjes en koekjes pas over de yoghurt vlak voordat je de glaasjes gaat opdienen.

Tip: als je geen koekjes hebt, of het toetje nog gezonder wil maken kun je ook alleen gehakte nootjes nemen of nootjes met bijvoorbeeld een beetje muesli.

yoghurt met perzik toetje

Tagged: , , , , ,

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *