Regelmatig doe ik (mee aan) een uitdaging, om te ervaren hoe het is om bepaalde dingen juist wel, of juist niet te eten. Bovendien is het een stimulans voor mij om creatief te zijn in de keuken met het maken van recepten. Hieronder een lijstje van de uitdagingen die ik heb gedaan.

Heb jij nog een idee voor een uitdaging voor mij, dan hoor ik het graag.

Klik op de naam van de uitdaging voor een vollediger overzicht van de recepten.

 

Januari ’15 Zonder toegevoegde suiker


T&TT: Boek – Gezond bakken

Voorkant bakboek Amber

Nu ik bijna aan het eind van de maand 'zonder toegevoegde suiker' ben is het tijd voor een tip voor een kookboek, of eigenlijk een 'bakboek'. Met dit bakboek van Amber Albarda kun je namelijk nog veel meer lekkere zoete dingetjes maken die zonder toegevoegde suikers zijn. En niet alleen zonder toegevoegde suikers

Read More

Chia jam

Mango-sinaasappel chiajam

Chia jam is jam maar dan gebonden met chiazaad in plaats van geleisuiker. Jam zonder toegevoegde suiker dus! Lekker voor op je croissantje, toast maar ook op cake of in een cupcake. En ideaal als je zonder toegevoegde suikers wilt eten zoals ik deze maand. Het is echt kinderspel deze

Read More

Gekruide nootjes uit de oven

Oven noten gekruide

Nog een receptje in het kader van de januari uitdaging 'zonder toegevoegde suiker'. Deze gekruide gemengde noten uit de oven zijn super lekker, en je kunt zelf je noten en kruiden kiezen! Toch een stuk fijner dan die zakken nootjes uit de supermarkt waar allerlei e-nummers, conserveermiddelen en suiker aan toegevoegd

Read More

November ’14 Vegetarisch


Andijviestamppot met paprika, kaas en pinda’s (V)

Andijviestamppot met paprika, pinda en kaas

Ik ben gek op stamppotjes, en andijviestamppot is een van de eerste die ik maak als de herfst is begonnen. Omdat ik ook af en toe graag vegetarisch eet, en in november zelfs een hele maand geen vis en vlees at, heb ik een variant zonder spekjes en worst gemaakt. In plaats

Read More

Terugblik november: vegetarische maand

Vegetarische kookboeken

Deze maand begon ik aan de uitdaging, vegetarisch eten. Hoe dat me af ging? Tsja... Ik dacht dat het makkelijker zou zijn dan het uiteindelijk was. Maar hier in het zuidelijkste puntje van Nederland wordt er toch van je verwacht dat je op z'n minst vis eet als je geen

Read More

Speltsalade met pompoen en blauwe kaas (V)

Speltsalade met pompoen, blauwe kaas en walnoten

Deze speltsalade met pompoen en blauwe kaas kun je zowel warm als koud eten. Ik eet hem graag als lunch maar hij kan ook prima als hoofdgerecht. Het fijne van dit gerecht is dat je de pompoen niet hoeft te schillen. De schil van deze pompoensoort is zo dun dat

Read More

Augustus ’14 Groene smoothies


Groene smoothies voor beginners

Groene smoothie voor beginners

Nu ik de uitdaging 'zonder toegevoegde suiker' doe deze maand, wil dat niet zeggen dat ik mijn vorige uitdagingen helemaal links laat liggen. Zo eet ik uiteraard nog regelmatig vegetarisch en drink ik ook nog af en toe een groene smoothie. Als je nu nog niet eerder een groene smoothie

Read More

Groene smoothie met venkel, peer en munt

De groene smoothies van mijn uitdaging in augustus van Culicool is toch wel een beetje blijven hangen... Vanochtend maakte ik deze met sinaasappel, peer, munt en venkel. Venkel vind ik echt een van de beste groentes voor een groene smoothie, het frisse anijstintje dat het geeft aan het zoete van

Read More

Groene smoothie met spinazie, peer en druif

Smoothie met spinazie druif

Toen ik vanochtend wakker werd was ik echt toe aan een lekker sapje. Gisteren stond er een soepje met zoete aardappel en spinazie op het menu dus ik had nog wel een handje spinazie over. Samen met een paar stukken fruit maakte dat een goede start van mijn dag. Als je

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Culinaire gids van het bourgondische zuiden

Soes Kookt