Op deze pagina verschijnen iedere dinsdag (Tips & Tricks Tuesday, oftewel: T&TT) tips voor in de keuken, voor diners en voor gerechten en ingrediënten. Dit kan gaan over het goed houden van een avocado of het dekken van de tafel, het schoonmaken van de oven of over de leukste foodfilms en kookboeken.

Heb je zelf een tip, of juist een vraag of probleem, dan hoor ik het graag!

Hieronder vind je de laatste drie tips. Wil je een vollediger overzicht? Klik op ‘T&T Tuesday’ onder het kopje ‘Tips & Tricks’. 

Tips & Tricks


T&TT: red je geschifte mayonaise (en aioli)!

Tips and Tricks Tuesday, red je geschifte mayonaise

Vorige week gaf ik het recept voor mayonaise met vier verschillende twists. Een aantal dagen geleden overkwam het me op het allerlaatste moment. Ik goot het laatste straaltje olie bij de mayonaise en BAM helemaal mis, geschifte mayonaise. En nee, dat gebeurt echt niet vaak maar het kan je overkomen.

Read More

T&TT: Zorg voor je snijplanken! (binnen 5 minuten)

Houten plank geolied. T&TT zorg voor je houten planken

Hoe leuk de gekleurde snijplankjes voor verschillende ingrediënten er ook uit kunnen zien soms, het is toch anders dan een stevige houten snijplank. Houten serveer- en snijplanken zijn wat mij betreft uiteindelijk toch het mooist. En bovendien werken ze het fijnst...  Nadeel alleen is natuurlijk dat ze slijten en officieel

Read More

T&TT: granaatappels ontleden

Tips & Tricks Tuesday granaatappel

Bij het recept van vorige week maakte ik gebruik van granaatappelpitjes in de salade. De granaatappel, prachtige vrucht met koninklijk kroontje, kan echter nogal een bloedbad veroorzaken wanneer je niet goed weet hoe je hem het beste onder handen kunt nemen. Daarom geef ik je in dit tips & tricks artikel uitleg hoe

Read More

Culinaire gids van het bourgondische zuiden

Soes Kookt