8 december 2014 Susanne

Spruitjes met peer, geitenkaas en walnoten (V)

Spruitjes, je hebt liefhebbers en haters… Voor alle liefhebbers dit recept met peer, geitenkaas en walnoten. Maar misschien ook wel een recept waarmee de twijfelaars kunnen worden overgehaald. Dankzij de peer in het recept worden de spruitjes een beetje zoet, de geitenkaas maakt het romig en de walnoten geven extra bite.

Ik stoom de spruitjes omdat zo de smaak en kleur het best behouden blijven. Wel zo lekker en mooi, van die knalgroene bolletjes. Het stomen kun je doen in een stoommandje of met een stoomrekje dat je in een pan kunt zetten. Heb je dat niet, dan kun je de spruitjes natuurlijk ook gewoon koken. Zorg dan dat je zo min mogelijk water gebruikt. Het is voldoende als de spruitjes net onder water staan.

Serveer dit gerecht bij een biefstukje, gehaktballetjes of een wildgerecht. Helemaal goed als bijgerecht bij het kerstdiner, maar ook prima voor een doordeweekse winteravond.

Gestoomde spruitjes

Ingrediënten
500 g spruitjes
1 rijpe peer
1 tl citroensap
50 g zachte geitenkaas
50 g walnoten

Bereiden
Maak de spruitjes schoon door het onderkantje er af te halen en de allerkleinste buitenste blaadjes daarbij mee te nemen. Stoom of kook de spruitjes 5 tot 10 minuten.

Schil de peer, snij hem in stukjes en prak hem dan met een vork fijn. Heb je een hardere peer dan heb je misschien even een staafmixer nodig. Voeg het citroensap toe aan de peer.

Verkruimel de geitenkaas en de walnoten. Giet de spruitjes af en meng de spruitjes in een schaal met de peer. Verdeel hier de geitenkaas en walnoten over.

Maak het gerechtje af met zout en peper en serveer direct.

Spruitjes met peer geitenkaas en walnoten

Tagged: , , , , , , , ,

Comments (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *