22 november 2014 Susanne

Speltsalade met pompoen en blauwe kaas (V)

Deze speltsalade met pompoen en blauwe kaas kun je zowel warm als koud eten. Ik eet hem graag als lunch maar hij kan ook prima als hoofdgerecht. Het fijne van dit gerecht is dat je de pompoen niet hoeft te schillen. De schil van deze pompoensoort is zo dun dat je hem na het grillen gewoon kunt eten, meevaller!

Het tweede voordeel van deze salade is dat je een groot deel al van te voren kunt maken. Je kunt de pompoen namelijk gewoon grillen en hem dan in een bakje in de ijskast bewaren. Hetzelfde geldt voor de spelt, kook hem wanneer je wil en bewaar hem in de ijskast of vries hem in kleine zakjes in. Op deze manier heb je altijd een portie spelt bij de hand voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten (voor 2 personen)
100 g spelt of tarly
1/4 Hokkaido pompoen (zo’n ronde oranje)
1 el olijfolie
50 g rucola
2 el pompoenpitten
2 el walnoten
80 g blauwe kaas

Voor de dressing: 2 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl mosterd en 1 tl honing

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de spelt volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de pompoen in plakken en de plakken in stukjes. Verwijder de zaden en zaadlijsten en verdeel dan de olijfolie over. Bak de pompoenblokjes ongeveer een half uur op een stuk bakpapier in de oven, draai ze halverwege een keer om.

Maak een bedje van rucola en verdeel hierover de spelt en pompoen. Voeg dan de pompoenpitten, walnoten en blauwe kaas toe. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze over de salade.

Salade met spelt pompoen en blauwe kaas

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *