Gedekte-tafel-w1024

Heb je een lunch, borrel of feestje en zit je met de handen in het haar? Omdat je niet zo’n kanjer in de keuken bent, geen inspiratie hebt, of niet weet hoe je je gasten van hapjes gaat voorzien en ook daadwerkelijk met ze kan bijpraten?

Stop hier, ik neem de catering voor je over!

We bedenken samen wat er op tafel komt te staan. Jij bepaalt het budget, ik bedenk het eten maar werk graag met jouw/jullie favorieten voor een persoonlijk tintje.

Zo heb ik een tijdje geleden bijvoorbeeld twee diners, alle hapjes en de lunch voor een huwelijk op locatie verzorgd. Het 3-gangen studentendiner met een klein budget vind ik echter net zo’n uitdaging.

Hier zie je een voorbeeld van wat ik de huwelijksgasten tijdens één van de diners voorzette:

* Amuse – Scampi met basilicum, tomaat en avocado
* Voorgerecht – Aspergesalade met nectarine, walnoten en tuinkers
* Tussengerecht – Aspergesoepje met Hollandse garnaaltjes
* Hoofdgerecht – Langzaam gegaarde ossenhaas met lentegroenten, krieltjes in de schil, salsa verde en paprika-olie
* Aardbei-rabarber dessert met merengue en vanille hangop 

Of wat ik maakte voor een groep studenten met een klein budget:

* Broccoli-appel soep met zure room en amandelschaafsel
* Klassieke lasagne met mozzarella-tomaat-basilicum salade, witlof-walnoten-appel salade en venkel-sinaasappel-hazelnoot salade
* Brownie-oreo triffle met granaatappel en kersen

Dit zijn voorbeelden van menu’s die ik speciaal voor deze groepen samenstelde, gebaseerd op hun wensen, favorieten en voorkeuren. Daarbij heb ik houd ik altijd rekening met het seizoen en uiteraard het budget. Dit zijn dus geen menu’s die je zo bij mij kunt bestellen. Alle menu’s zijn altijd persoonlijk en op maat gemaakt.

Wil je thuis een dinertje geven? Kijk dan onder ‘Thuiskok’

Geïnteresseerd in mij als cateraar? Neem contact met me op via: info@soeskookt.nl

Momenteel ben ik fulltime aan het werk in de keuken van Dille & Kamille in Maastricht. Dat maakt dat mijn agenda behoorlijk snel vol zit en dat ik helaas vaak geen tijd zal hebben voor grote catering opdrachten en diners. Maar uiteraard staat vragen altijd vrij!

Comments (2)

  1. Stephanie

    Op de dag dat we de eerste verjaardag van onze dochter vierden, stond Soes kookt al vroeg op de stoep met heerlijk gebak, lekkere hapjes en alles voor een warme maaltijd ’s avonds. Heerlijk vers, ‘homemade’ en een lust voor het oog. Wat fijn dat we nu samen met onze gasten konden smullen zonder dat we op de dag zelf uren in de keuken stonden. Soes kookt leverde alles kant en klaar, inclusief mooie schalen en kommetjes om op te dienen. Alles dat wij hoefden te doen was opwarmen, aansnijden of uitdelen. Luxe dus en dat voor een vriendelijke prijs.

  2. Jasper en Lana van de Veerdonk-van de Laar

    Wij hebben voor ons huwelijk gebruik gemaakt van de kookkunsten van Soes kookt en daar kijken wij tot op de dag van vandaag met een warm en voldaan gevoel op terug. Ondanks dat ze wellicht wat minder ervaring heeft dan andere cateraars is de kwaliteit van haar gerechten uitermate top en kan ze door haar strakke planning en gedegen voorbereiding grote groepen mensen aan. Ze is in onze ogen een uitblinker in het combineren van smaken. Zo maakt zij gerechten m.b.v. ingrediënten waarvan je op voorhand niet zou denken dat dit goed te combineren zou zijn. Dit maakt elk gerecht van haar uniek en verrassend. Ze maakt naar ons idee het liefst gebruik van verse en kwalitatief hoogwaardige producten, dit alles voor een toch nog betaalbare prijs. Ook over de opmaak van de borden valt niets te klagen, dit ziet er netjes en geordend uit. Wat afspraken betreft komt zij deze goed na en is ze flexibel. Zo hebben wij van tevoren nog een ‘proefdiner’ mogen genieten. Haar aardige en enthousiaste persoonlijkheid maakte dit tot een gezellig avonddiner.
    Kortom, een kokkin met veel passie voor het koken, die veelbelovend is voor de toekomst. Prijs/kwaliteit kun je denk ik bijna geen betere vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Culinaire gids van het bourgondische zuiden

Soes Kookt