10 maart 2015 Susanne

Snelle tagliatelle met kalfsreepjes, champignons en prei

Vanavond eet ik deze snelle tagliatelle met kalfsreepjes, champignons en prei. Vorige week in Italië heb ik namelijk weer een heleboel inspiratie opgedaan voor lekkere pasta. In de tentjes op de piste werden de dampende borden vol spaghetti, penne en tagliatelle binnen tien minuten na je bestelling met een zwaai voor je neus gezet, heerlijk! Dat bewijst maar weer dat zelfs in een restaurant een pastagerecht niet lang hoeft te duren, hoe korter in de pan, hoe verser en beter. En die snelheid kunnen we in Nederland in het drukke doordeweekse leven wel gebruiken!

Mocht je geen kalfsvlees kunnen vinden, vraag je slager er naar en neem anders een ander stukje vlees dat je snel kunt bakken.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150-200 g tagliatelle of andere pasta
2+1 el olijfolie
200 g kastanje champignons, in plakjes
1 rode ui, in dunne ringen
1 preitje, in halve ringen
1 teentje knoflook
250 g mals kalfsvlees in repen (zoals biefstuk van kalf of à la minute lapjes)
100 ml kookroom
1/2 paddenstoelen bouillonblokje

Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin twee eetlepels olijfolie. Bak de ui, prei en champignons tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Maak de pan leeg, doe de champignons, ui en prei in een schaaltje en bewaar ze even.

Verhit de laatste eetlepel olijfolie in de koekenpan op hoog vuur. Voeg het kalfsvlees toe en bak heel kort op hoog vuur zodat de buitenkant dicht schroeit. Dit zal binnen één of twee minuten klaar zijn. Voeg dan de groenten en paddenstoelen toe en giet de kookroom in de pan. Verkruimel het bouillonblokje over de saus en roer nog een keer goed. Haal dan de pan van het vuur.

Serveer de paddenstoelensaus met kalfsvlees bij de tagliatelle. Maak eventueel af met een kneepje citroensap en een beetje fijngesneden peterselie. Bestrooi met verse peper en een beetje zout.

Snelle pasta met champignons en kalf

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *