11 januari 2015 Susanne

Snelle appeltaartjes zonder suiker

Hmmmm het is weekend! Tijd voor lekkere taartjes. En niet zomaar taart, maar éénpersoons appeltaartjes zonder suiker. Net wat minder goed voor de lijn dan die grote stukken appeltaart met veel deeg en een heleboel suiker. Tenzij je er niet vanaf kunt blijven natuurlijk… 

Je kunt trouwens ook prima één grote taart maken in plaats van allemaal kleine taartjes. En als je meer bezoek hebt bij de koffie dan verdubbel of verdriedubbel je gewoon het recept!

Ingrediënten (voor 4 eenpersoons taartjes)
4 plakjes (volkoren)bladerdeeg
1/2 geklutst ei
2 kleine (zoete) appels, bijvoorbeeld Elstar
2 el amandelmeel (of beschuitkruimels)
1/2 citroen
kaneel
2 el amandelschaafsel
honing of agavesiroop naar wens

Snel appeltaartje

Bereiden
Laat het bladerdeeg (bepoederde kant naar beneden) ontdooien op een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer de plakjes bladerdeeg in met het ei. Was de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de partjes in heel dunne plakjes. Verdeel het sap van de citroen over de plakjes.

Maak in het midden van ieder plakje bladerdeeg een cirkeltje van amandelmeel. Dit moet een onder laagje worden voor de appelpartjes. Verdeel over ieder plakje bladerdeeg schijfjes van een halve appel. Bestrooi de taartjes met een beetje kaneel en met het amandelschaafsel.

Giet een klein beetje honing of agavesiroop over de appeltaartjes. Zet ze dan ongeveer 20 minuten net onder het midden van de oven. Check af en toe of de taartjes niet te snel bruin worden. De taartjes zijn goed wanneer het bladerdeeg gaar is, ook in het midden van de taartjes onder de appel.

Serveer de taartjes bij een kopje koffie of thee of als toetje.

Tip: Je kunt ook één grote appeltaart maken, plak dan de plakjes bladerdeeg van te voren aan elkaar en smeer alleen de randen in met ei. Je hebt dan misschien wel iets meer appel nodig.
Je kunt trouwens ook prima koelvers bladerdeeg gebruiken.

Appeltaartje zonder suiker

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *