20 oktober 2014 Susanne

Salade van gerookte forel

forelsalade

Deze salade van gerookte forel of forelspread leerde ik maken van goede vrienden. Hij is heel erg lekker op een toastje of stokbroodje bij de borrel, maar ook helemaal top op je (geroosterde) boterham of broodje voor de lunch. De salade is heel makkelijk te maken en je kunt hem prima twee of drie dagen bewaren in de ijskast.

Ingrediënten
125 g gerookte forel
1,5 el roomkaas naturel
10 sprietjes bieslook
1 klein sjalotje
1/2 tl paprikapoeder
1/2 citroen
peper en zout

Bereiden
Neem een kom en prak hierin met een vork de forel fijn. Voeg de roomkaas toe en roer goed door elkaar. Snij de bieslook en het sjalotje in hele fijne stukjes. Voeg dit samen met het paprikapoeder en het sap van een kwart van de citroen toe aan de forel. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper uit de molen. Proef, en voeg eventueel meer citroensap toe.

Tip: kun je geen verse bieslook vinden, neem dan roomkaas met bieslook. Voor een magere variant neem je kwark of yoghurt in plaats van roomkaas.

 

Tagged: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *