7 augustus 2015 Susanne

Salade met watermeloen, feta, munt en olijven

Deze salade met watermeloen geeft echt een vakantie gevoel! Verfrissend, pittig, zoet en romig, alles zit er in. Een smaakexplosie in een schaal. De komende week/weekend zal het weer BBQ weer zijn, en daar past deze watermeloensalade perfect bij.

Ik at zelf een soortgelijke salade voor het eerst op een terras in de zon in Amsterdam. Op een smal richeltje aan de gracht bestelde ik een watermeloensalade terwijl we keken naar de bootjes die langs voeren en ondertussen bekeken werden door alle opvarenden. Hoewel Amsterdam mij veel te druk en chaotisch is om te wonen was dat toch absoluut een fantastisch moment.

Mocht je het geluk hebben zelf een bootje te bezitten, in de gracht of waar dan ook. Of nog meer geluk hebben, en met iemand mee mogen varen. Want dat is toch stiekem echt het allerfijnst, wel de lusten van het varen, niet de lasten van het onderhoud en de zorg voor de boot… Dan is dit ook een hele fijne salade voor op het water! Klein BBQtje aan boord mee met wat biefstukspiezen of worstjes en smullen maar.

Salade watermeloen

Ingrediënten
1 stuk watermeloen
2 handen rucola
olijven (zwarte kalamata)
1/2 rode ui
1 limoen
2 el goede olijfolie
75 g feta
een paar takjes verse munt

Bereiden
Snij de watermeloen in stukken van ongeveer één of twee centimeter dik en zo’n 3-5 cm breed. Leg op een platte schaal de rucola, verdeel hierover de watermeloen. Hak de olijven grof en verdeel deze over de watermeloen. Snij de ui in hele dunne halve ringen. Knijp of pers de limoen uit en meng het sap met de uienringen. Verdeel het sap en de uien over de watermeloen. Besprenkel met de olijfolie. Verkruimel de feta ook over de salade en snij als laatste een paar blaadjes munt in reepjes voor op de salade. Hou ook een paar blaadjes of takjes heel als garnering van de salade.

Serveer deze salade met gegrilde biefstuk, entrecote, worstjes of lamskoteletjes.

Salade met watermeloen

Tagged: , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *