8 november 2014 Susanne

Salade met rode bietjes, appel en gorgonzola (V)

rode bietjes saladeDeze salade met rode bietjes, appel en gorgonzola maakte ik als lunch, maar kan ook prima als voor- of bijgerecht gegeten worden. Voor mij is hij helemaal in balans, hij heeft aardse smaken van de biet, fris zoet van de appel, pittig romig van de gorgonzola, fris van de komkommer en de walnoten maken hem crunchy. Ik weet dat niet iedereen fan is van blauwe kaasjes, maar je kunt de gorgonzola prima vervangen door geitenkaas of blokjes oude of jonge koekaas.

Ingrediënten
2 handen gemengde sla
200 g bietjes, gekookt
1/2 fris zoete appel, bijvoorbeeld Elstar
1/4 komkommer
50 g gorgonzola
1 handje walnoten 

Bereiden
Doe de sla in een kom of op een bord. Snij de bietjes en appel in kleine blokjes en de komkommer in halve plakjes verdeel dit over de sla. Snij de gorgonzola in reepjes en verdeel dit samen met de walnoten over de biet en appel.

Dressing
Je kunt verschillende dressings maken voor deze salade, ik geef je er een paar. Maak een hele simpele dressing van limoensap en olijfolie en bestrooi de salade met peper en zout. Je kunt ook een dressing maken van balsamicoazijn, olijfolie een beetje mosterd en honing. Mocht je in de ergens een goede balsamicostroop kunnen vinden dan is dat ook erg lekker. Verdeel de dressing pas over de salade wanneer je hem gaat serveren. Salade met bietjes

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *