14 augustus 2015 Susanne

Salade met bleekselderij, blauwe kaas, druiven en walnoten

Nog een salade recept voor jullie. Omdat het zulk lekker weer is deze week dat je eigenlijk alleen maar koude dingen wil eten of wil BBQen. Deze salade met bleekselderij matcht met allebei! Koud en lekker bij de BBQ.

Ik maakte hem gisteren samen met een vriendin die kwam eten. Veel te warm om in de keuken in de zon te staan met het fornuis of de oven aan. gelukkig is dat niet nodig voor deze salade, gewoon alleen een beetje snijden en husselen.

Lekker met een stokbroodje of met een goede kipspies van de grill. Is het even wat minder mooi weer? Bak dan wat aardappeltjes bij de salade. Kun je niet zonder vlees? Snij dan een gegrild kipfiletje in plakjes en verdeel deze ook over de salade.

Ingrediënten
2 handjes rucola
1 struik bleekselderij
150 g blauwe kaas (bijv. roquefort)
400 g rode druiven
2 handjes walnoten
2 el walnootolie
2 el olijfolie
3 el appelazijn of balsamico
1 tl mosterd
2 tl honing
peper & zout

Bereiden
Doe de rucola in een grote kom. Haal de stengels los van de struik bleekselderij. Was de stengels en verwijder de harde draden indien nodig. Als de buitenste paar stengels erg grof zijn kun je deze ook weggooien. Snij de stengels in plakjes van een halve centimeter dik. Ook het jonge blad van de struik kun je meesnijden.

Meng de selderij met de rucola. Verkruimel de blauwe kaas of snij deze in stukjes. Halveer de druiven en meng deze door de salade. Meng alle ingrediënten voor de dressing (olie, azijn, mosterd, honing, peper&zout) goed door elkaar. Verdeel de kaas en de noten over de salade.

Serveer de salade met de dressing.

Lekker met een stuk stokbrood met kruidenboter, gegrilde kip of iets anders lekkers van de BBQ.

Salade bleekselderij, lekker bij kip

Tagged: , , , , , , , ,