4 januari 2015 Susanne

Roseval aardappeltjes uit de oven

Deze Roseval aardappeltjes uit de oven met sjalot, knoflook en rozemarijn mag je me best voor wakker maken!

Gekookte aardappels zijn niet zo mijn favoriet, tenzij ze echt van hele goede kwaliteit zijn en super vers. Maar deze mooie paars/roze aardappeltjes in de schil en uit de oven is echt een heel ander verhaal.

Roseval aardappeltjes zijn zelfs gekookt en met een beetje boter en zeezout al heel lekker, maar dit recept maakt ze nog lekkerder. Een favoriet bijgerecht dus! En je kunt er eindeloos mee variëren. Neem bijvoorbeeld andere kruiden of bak ze in een combinatie van boter en olie, of nog chiquer in ganzenvet.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg Roseval aardappeltjes
2 sjalotten
3 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
peper & zout

Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de aardappeltjes in tweeën of drieën, zo dat ze ongeveer even groot zijn. Pel de sjalotten en snij ze doormidden, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en pel het teentje knoflook. Neem een staafmixer of keukenmachine en doe hier de sjalotten, rozemarijn en knoflook in samen met de olijfolie. Pulseer tot je een grof gehakte mix hebt.

Doe de aardappeltjes in een schaal en voeg de kruidenolie toe. Zorg dat de mix aan de aardappeltjes plakt. Bedek de bakplaat in de oven met bakpapier en verdeel hierover de aardappeltjes. Bestrooi alles met wat peper en zeezout en zet het dan in de oven.

Na twintig minuten roer je de aardappeltjes nog een keer om op de bakplaat. Zet ze daarna nogmaals twintig minuten iets boven het midden in de oven. De aardappeltjes zijn goed wanneer ze een beetje bruin beginnen te kleuren en wanneer je ze makkelijk door kunt breken met een vork of met je vingers.

Tip: moeten de aardappeltjes ’s avonds snel klaar zijn? Je kunt ze prima een dag van te voren voorkoken, dan hoeven ze maar een kwartiertje in de oven op 200 graden.

Roseval aardappeltjes uit de oven

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *