13 november 2014 Susanne

Ravioli met paddenstoelen, courgette en truffelolie (V)

ravioli met paddenstoelenPasta en paddenstoelen, een gouden combinatie als je het mij vraagt! In deze ravioli met paddenstoelen is het zelfs dubbelop, de ravioli is gevuld met paddenstoelen en in de saus zitten ze ook. Samen met wat kruiden uit de tuin, een uitje, knoflook en courgette een mooi bord vol herfst als diner.

Ingrediënten (voor 3 personen)
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1/2 courgette, in halve plakjes
250 g ravioli met paddenstoelen
1 bakje gemengde paddenstoelen
1 teen knoflook
150 ml kookroom
4 takjes verse tijm
1 handje peterselie
20 g geraspte Parmezaanse kaas
truffelolie

Ingrediënten paddenstoelen ravioli

Bereiden
Neem één eetlepel olijfolie, snipper de ui en fruit deze in een grote koekenpan. Voeg dan de courgette toe en bak de plakjes tot ze bruin beginnen te kleuren. Neem de courgette en ui uit de pan en bewaar in een schaaltje. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de tweede eetlepel olijfolie in de koekenpan en snij de grote paddenstoelen in grove stukken. Bak de paddenstoelen op middelhoog vuur tot ze bruin kleuren, voeg dan de knoflook en verse tijm toe en bak deze nog even mee. Voeg de courgette en ui toe aan de paddenstoelen, giet de kookroom er bij. Giet de ravioli af en voeg ook deze toe aan de koekenpan, roer even om. Bestrooi het gerecht met peterselie en Parmezaanse kaas en druppel een heel klein beetje truffelolie over de pasta. Gebruik zout en peper naar smaak en serveer direct.

IMG_0576

Tip: voor nog meer paddenstoelensmaak voeg je een blokje paddenstoelenbouillon toe aan het pastawater bij het koken van de ravioli. Schep na het koken van de pasta een beetje bouillon in de koekenpan bij de paddenstoelen, je hoeft dan waarschijnlijk wat minder kookroom te gebruiken.
Tip: Je hebt al voor een paar euro truffelolie in de supermarkt, hier zit vaak geen echte truffel in, maar alleen een truffelsmaakje. Als je vaker truffelolie wil gebruiken (het is bijvoorbeeld ook heel lekker bij biefstuk, aardappelpuree en dergelijke) dan kun je ook investeren in een heel klein flesje echte truffelolie. Dat is misschien even investeren, maar wel heel erg lekker en je gebruikt altijd maar een paar druppels dus je doet er best lang mee.

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *