6 december 2014 Susanne

Voorgerecht: Peer met blauwe kaas en walnoten

Peer met blauwe kaas, een match made in heaven! Deze twee ingrediënten samen met knapperige walnoten en pittige rucola vormen een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Met een klein beetje dressing er over gedruppeld is het helemaal af. Zo kun je weer aan de slag met alle andere gerechten. Je ingewikkelde hoofdgerecht voor het kerstdiner bijvoorbeeld.

Mijn moeder maakte dit voorgerecht vroeger vaker maar dan met stukjes rauwe ham er bij, ik heb gekozen voor een vegetarische variant. Mocht je geen fan zijn van blauwe kaas dan kun je natuurlijk ook zachte geitenkaas gebruiken.

Ingrediënten (voor 1 grote portie of 2 kleine)
1 handje rucola
1 rijpe peer
1/4 citroen
20 g zachte blauwe kaas, zoals gorgonzola
4 halve walnoten
Voor de dressing: 1 el walnotenolie, 1 tl citroensap, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing

Bereiden
Leg een handje rucola in een schaaltje of op een bordje. Schil de peer, halveer hem en haal het klokhuis er uit. Smeer de peer in met citroen zodat hij niet verkleurt. Leg de peer op het bedje van rucola. Brokkel of snij de kaas in kleine stukjes en verdeel dit over de peer, doe hetzelfde met de walnoten.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje of potje en meng ze goed. Druppel de dressing over de peer en rucola en serveer je voorgerechtje.

Voorgerecht met peer en kaas

Tagged: , , , , , , ,

Comment (1)

  1. Yvonne

    Bedankt voor het recept. Heb het gemaakt met kerst.
    Dit is heel erg lekker! Ook makkelijk te bereiden.
    Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *