18 maart 2015 Susanne

Pasta met gegrilde aubergine en cherrytomaatjes

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen geeft me inspiratie om zomers te koken! De pasta die ik in Italië op de piste at was heel goed, en heel eenvoudig. Dat isdeze pasta met gegrilde aubergine en cherrytomaatjes ook. Niet al te veel ingrediënten, geen ingewikkeld recept, maar wel heel erg lekker. Met aubergine en cherrytomaatjes voor het zomerse gevoel, al is het nu nog officieel winter. Als ik er buiten niets van merk, dan hoef ik er in de keuken toch ook geen rekening mee te houden?!

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kleine aubergines
4 el olijfolie
150 g pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
1/2 rode peper
1 ui
1 teen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
1 blikje cherrytomaatjes (400g)
1 el balsamico azijn
20 g Parmezaanse kaas
2 takjes verse basilicum

Bereiden
Neem de aubergines en snij hier het steeltje af. Snij de aubergine in plakken, ongeveer 8 als je in de lente snijdt. Bestrooi de aubergine plakken rijkelijk met zout en dep het vocht dat er uit komt op met een stukje keukenrol. Kook de pasta naar de aanwijzing op de verpakking.

Verwarm ondertussen in een koekenpan een eetlepel olie en bak de aubergine plakken aan beide kanten bruin. Waarschijnlijk moet je dit in twee of drie lichtingen doen, want de plakken mogen niet overlappen in de pan. Bewaar de mooi bruin gebakken plakken even op een bord naast de pan en snij deze plakken in tweeën of drieën. Zijn alle plakken klaar, leg deze dan allemaal op het bord.

Snij de ui en de rode peper in dunne ringetjes. Pers de knoflook uit. Verhit nog een eetlepel olijfolie in de pan en bak de knoflook, ui, Italiaanse kruiden en rode peper tot ze beginnen te geuren. Voeg het blikje cherrytomaatjes toe en plet een paar tomaatjes terwijl je de saus verwarmt. Voeg de aubergine en de balsamico azijn toe en roer dit goed door.

Meng de pasta met de saus, bestrooi met peper en zout, en serveer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Italiaanse zomer pasta

 

Tagged: , , , , , ,

Comments (6)

  1. Maudi

    Suus! Wat een lekker en simpel gerechtje zeg! Een heerlijke pasta voor deze dagen. Zondag maak ik de tomatensoep (van Laura). Ga zo door! Groetjes, Maudi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *