4 december 2014 Susanne

Overnight oats

Overnight oats, eigenlijk wel mijn favoriete ontbijtje. ’s Avonds vul je een potje met havermout, yoghurt en lijnzaadjes. ’s Ochtends hoef je alleen nog maar wat muesli of fruit toe te voegen en er een lepel in te steken en je ontbijt is klaar! Niets dat je hoeft te koken (iehl ik vind warme havermout echt vreselijk) of wat tijd kost. Bovendien houdt havermout je heel lang verzadigd, dus even een tijdje geen honger.

Overnight oats met kaneel

Ingrediënten
3 el havermout
1 el havervlokken
1 tl gebroken lijnzaad
100 ml yoghurt (of melk, rijstmelk, amandelmelk of wat jij graag hebt)
100 ml water
1/2 tl kaneel
2 el muesli (bijv. deze huisgemaakte muesli) of zaden, pitten en noten
eventueel wat fruit

Bereiden
Je maakt dit ontbijtje ’s avonds of een paar dagen van te voren. Doe alle ingrediënten behalve de muesli en het fruit in een potje of schaaltje, roer of schud deze goed en dek het af met een deksel of plastic folie en bewaar het in de ijskast. Dit kun je twee tot drie dagen bewaren. Zodra je gaat beginnen aan je ontbijtje voeg je voor de crunch nog wat muesli of zaden, pitten en noten toe en naar wens vers fruit en klaar is je ontbijt.

Variatie & tips: je kunt met dit recept eindeloos variëren, hier een paar aanbevelingen…
* als je van zoet houdt kun je wat honing of agavesiroop toevoegen, of een theelepeltje jam.
* Als fruit kun je natuurlijk voor de standaard appel, peer, kiwi en banaan gaan maar allerlei soorten bessen en granaatappelpitjes zijn ook erg lekker.
* In plaats van havervlokken kun je ook andere granen of vlokken nemen, bijvoorbeeld quinoa.
* In plaats van yoghurt kun je ook allerlei soorten melk nemen, met of zonder lactose of soja. Drinkyohurt zonder suiker is ook een optie.
* Schaf een paar hele kleine bakjes of potjes aan en doe daar vast de muesli, noten en zaden in die je in je overnight oats wil, dan hoef je ’s ochtends niet te graaien in de kast. Ook makkelijk voor stukjes voorgesneden fruit of besjes.
* Kijk verder wat er voor jou voldoende is, misschien is deze hoeveelheid wel wat veel voor je, of eigenlijk net te weinig.
* Psssst!
Op zoek naar een stoutere variant? Kleine stukjes pure chocolade, overgebleven stukjes pepernoot of andere koekjes zijn ook heel lekker.

Overnight oats voorraadbakjes met muesli en fruit

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *