14 februari 2015 Susanne

Notenrotsjes met cranberry en chocolade

Deze notenrotsjes met gemengde noten, cranberry en chocolade zijn bijna verslavend. Ik maak ze graag voor bij de koffie of thee aan het eind van de middag. Gelukkig zijn ze in een handomdraai klaar en dus kun je ze zelfs nog even maken wanneer er iemand onverwacht op de koffie komt. 

Misschien herken je in dit recept een beetje het gedroogde fruit met chocolade van vorige week… Blijkbaar heb ik chocolade toch wel erg gemist in mijn maand zonder toegevoegde suiker.

Ingrediënten
1/2 bakje ongezouten notenmix (met pinda’s)
100 g (pure) chocolade, minimaal 70% cacao
1 handje cranberry’s
eventueel: kaneel of cacao om te strooien

Bereiden
Smelt de chocolade au-bain-marie of in een schaaltje in de magnetron. Zorg dat je goed roert en dat de chocolade niet verbrandt, dan wordt hij bitter. Meng de noten en de cranberry’s in een schaaltje. Zet een bord of een plankje klaar met daarop een stuk bakpapier. Zorg dat je voldoende ruimte hebt in de ijskast.

Neem een theelepel gemengde noten en cranberry’s en roer deze door de chocolade. Schep de noten er samen uit en leg ze in een hoopje op het bakpapier. Ga op deze manier door tot alle ingrediënten op zijn. Zet de rotsjes dan zo’n tien minuten in de ijskast om uit te harden. Bestrooi de rotsjes eventueel met kaneel of cacao en serveer ze direct.

Wil je de rotsjes bewaren? Leg ze dan bij voorkeur in de ijskast, maar in een afgesloten doos of zakje op een andere koele plaats is ook mogelijk.

Tip: probeer ook eens pure chocolade met een toevoeging, zoals pure chocolade met chilipeper of sinaasappel, dat is ook een erg goede combinatie met de noten.

Notenrotjes

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *