20 december 2014 Susanne

Linzensoep met salami

Deze linzensoep met salami is in mijn familie een absolute favoriet in de winter. Ik eet deze soep volgens mij al mijn hele leven en ik word er nog altijd blij van als hij op tafel komt. Ik moet toegeven dat dit een royale pan soep is, maar hij is op dag twee en drie alleen nog maar lekkerder omdat hij even heeft gestaan. Vaak eten wij hem de eerste dag als hoofdgerecht en de dagen daarna als voorgerecht of lunch. Dus maak je geen zorgen, hij komt wel op.

De salami is echt een must, maar de knakworstjes zijn optioneel. Uiteraard waren die niet optioneel toen ik jong was, toen werd er bijna gevochten om de knakworstjes. Ik sneed mijn knakworstjes dan altijd in heel veel kleine stukjes, zodat ik bijna in iedere hap wel een stukje had. Of ik bewaarde ze allemaal voor het laatst. Zoals je merkt, genoeg goede herinneringen aan deze soep!

Soep met linzen en salami

Ingrediënten (voor 4 personen)
300 g linzen
2 blaadjes laurier
4 blokjes groente/kippen bouillon
2 grote uien
1/2 bos bleekselderij
2 winterpenen
1 paprika
1 bosje selderij (blad)
1 knoflook salami worst
eventueel 1 blikjes knakworstjes
peper & zout

Bereiden
Neem de linzen, was deze in een zeef of vergiet en doe ze in een grote soeppan. Voeg ongeveer 2,5 liter water toe en breng de linzen aan de kook. Voeg de laurier, de bouillonblokjes en 1 ui in grove stukken gehakt toe. Laat de linzen ongeveer 20-25 minuten koken op een laag vuur met een deksel op de pan. Schep schuim dat ontstaat op het water er af.

Snij ondertussen de tweede ui, de bleekselderij, penen en paprika in stukjes. Voeg de groenten toe na de eerste 25 minuten en indien nodig ook extra water. Kook deze even mee en snij ook de salami (in halve plakjes) en de selderij (grof). Na tien minuten kun je ook deze twee laatste ingrediënten nog toevoegen. Kook nog even door tot alle groenten in ieder geval beetgaar zijn. Voeg de laatste twee minuten eventueel in kleine stukjes gesneden knakworstjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Linzensoep met worst

Tagged: , , , , , , , ,

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *