2 september 2016 Susanne

Linzensalade met bietjes, appel en rucola

Tijd voor een nieuw receptje! Deze linzensalade met bietjes maakte ik als lunch, maar met een paar kleine toevoegingen kan hij ook prima fungeren als avondmaaltijd. Ik gebruikte bietjes en dragon uit de tuin, omdat deze samen met de tomaatjes en de boontjes een van de weinige plantjes zijn die op dit moment goed groeien in mijn mini moestuintje. En ook omdat ik gisteren bij een toneelstuk met picknick een heel lekker soepje kreeg met dragon er in. Dat stimuleerde mij om eindelijk eens iets te maken met de dragonstruik uit de moestuin die ik deze lente als mini stekje heb geplant.

Deze linzensalade met bietjes is trouwens heel goed aan te passen naar wat jij nu net in de ijskast hebt liggen. Je kunt best een ingrediënt weg laten als je iets niet hebt of iets toevoegen als je dat nou net moet opmaken. Je kunt ook heel goed een handje noten, wat geitenkaas of gegrilde kip toevoegen mocht je er een volledige maaltijd van willen maken.

 Linzensalade met bietjes  

Ingrediënten
Salade:
1 potje biologische linzen
2 kleine of 1 grote rode biet, gekookt
1 avocado
1 appel
2 stengels bleekselderij
10 g verse dragon (of eventueel verse dille)
40 g rucola
eventueel: handje walnoten, wat geitenkaas of gegrilde kip

Dressing:
1 flinke eetlepel mosterd
sap van een halve citroen
2 el (appel)azijn of meer citroensap
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
1 el honing of agavesiroop
2 el olijfolie

Bereiden
Spoel de linzen af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef. Snij de biet, avocado, appel en bleekselderij in stukjes. Snij de dragon fijn en hak de rucola grof als de bladeren erg groot zijn. Meng alle ingrediënten behalve de rucola in een kom en breng deze op smaak met wat zout en peper.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng deze op smaak met zout en peper.

Giet de helft van de dressing over het mengsel met de linzen. Voeg de rucola pas toe als je de salade gaat eten. Serveer de salade met de overgebleven dressing en eventueel wat noten, geitenkaas of gegrilde kip.

Linzensalade met rucola

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *