1 juli 2015 Susanne

Komkommersalade met dille

Ideaal voor het warme weer van deze week is deze komkommersalade met dille. Heel weinig ingrediënten, zo gemaakt en super verfrissend. De salade is heerlijk als bijgerecht, bij een barbecue (ik geloof dat ik deze week wel 3x BBQ), in het park bij een picknick of bij spicy gerechten. Eigenlijk is hij altijd goed, zolang er een overvloed is aan lekkere verse komkommers. NU dus!

Ik weet wel dat je komkommer eigenlijk op kamertemperatuur moet bewaren, maar stiekem leg ik hem toch altijd in de ijskast omdat ik koude komkommer toch net een tikje lekkerder vind dan komkommer op kamertemperatuur. Helemaal nu deze week kamertemperatuur gelijk staat aan zo’n 25 graden of meer. Zorg voor dit recept dat je komkommer lekker koud uit de ijskast komt, dan is je salade meteen klaar om op tafel te zetten.

Ingrediënten
1 koude verse komkommer
2 el verse dille
1-2 el verse bieslook of 1 bosuitje
2-3 el volle yoghurt/kwark
1 tl limoensap
peper & zout

Komkommersalade in de maak

Bereiden
Snij of schaaf de komkommer in dunne plakjes nadat je hem gewassen (of geschild) hebt. Doe de komkommer in een ruime kom met op de bodem een paar velletjes keukenpapier. Bestrooi de komkommer met zeezout. Laat de salade op deze manier een paar minuten uitlekken.

Gooi daarna eventueel het uitgelekte vocht en het keukenpapier weg. Hak de dille en bieslook fijn en meng die met de yoghurt, peper en nog een klein beetje zout. Roer dit yoghurt-mengsel door de komkommer.

Laat de salade bij voorkeur heel even in de ijskast ‘intrekken’. Maak je overige zomergerechten ondertussen klaar, sateetjes of andere lekkere dingen van de BBQ bijvoorbeeld en serveer de salade koud.

Tip: voor een nog romigere versie vervang je een eetlepel yoghurt door een eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise. Je moet dan misschien nog wel een paar druppels limoensap extra toevoegen.

Frisse komkommersalade met bieslook en dille

Tagged: , , , , , , , ,

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *