26 januari 2015 Susanne

Hotspot: Burgerlijk

Sinds een tijdje is er in Wyck een echte burgerbar: Burgerlijk. De locatie is perfect, de Rechtstraat met de vele goede restaurantjes en leuke kleine boetieks nodigt uit tot shoppen, slenteren, en lekker eten.

De zaak heeft met een hip maar warm interieur met veel hout, kratjes, kleedjes en krijtbord. Ze hebben zowel hoge als lage tafeltjes met stoelen en bankjes en zelfs de vensterbank wordt gebruikt als zitplaats. Vanaf dag 1 is het er volgens mij al rammend druk. Het is overduidelijk, Maastricht zat blijkbaar te wachten op een burgerbar!

Burgers bij burgerlijk

Naast burgers hebben ze ook planken met vlees, vis of kaas. Ook hebben ze een menukaartje met smoothies met allerlei soorten fruit en groente door elkaar. De burgers zijn in vele varianten te krijgen. Verschillende soorten vlees, vis en vegetarische versies sieren zowel de kaart als de muur. Mocht je niet kunnen kiezen dan kun je ook drie verschillende kleine burgertjes krijgen.

Burgerlijk Restaurant

Bij de burgers kun je zowel salade als frietjes krijgen. De frietjes en de burgers worden geserveerd met huisgemaakte sausjes. Er zijn verschillende soorten mayonaise (ze zijn allemaal lekker) en ze maken ook de ketchup zelf, dat is een keuken naar mijn hart! Verder worden op de burgers lokale en kwalitatief hoogstaande ingrediënten gebruikt, scharrelkip, Limburgse geitenkaas en verse groenten voeren de boventoon. De chef/eigenaar stond jarenlang in een prestigieus restaurant in de keuken. Dus het mag wel duidelijk zijn dat hij gaat voor kwaliteitsproducten, en dat proef je!

Naast al het eten heeft Burgerlijk ook een aantal interessante frisdranken en een paar goede gin-tonics op de kaart. Ook ideaal dus voor een drankje vooraf of voor een borreltje ’s middags.

Burgerlijk, burgerbar

Je kunt niet reserveren bij Burgerlijk, maar je kunt wel een drankje drinken aan de bar terwijl je wacht op een tafeltje. Zorg dus dat je op tijd bent, of dat je nog niet omvalt van de honger, want het zou kunnen dat je eerst even moet wachten. Burgerlijk zit in de Rechtstraat op nummer 37. Kijk op de site of op de Facebookpagina voor meer informatie.

Burgerbar, burgerlijk

Tagged: , , , , , , , , ,

Comment (1)

  1. Ergens wel hilarisch. De Randstad, en met name Amsterdam, zit vol met burgerbars. Blijkbaar is het naar het zuiden overgewaaid. Er zitten in Maastricht al zoveel goede eetcafés en lunchrooms, maar dit is een mooie aanvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *