31 juli 2015 Susanne

Hartige dadelhapjes voor bij de borrel

Eerder gaf ik jullie al een receptje voor verschillende zoete dadel hapjes voor bij de koffie of thee. Maar dadels zijn ook heerlijk als zoet-hartig borrelhapje! Bijvoorbeeld met verschillende kazen, vleeswaren en noten. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik voor een catering opdracht hartige dadelhapjes serveerde en mensen daar razend enthousiast over zijn.

Neem de mooie Medjool dadels van een goed gesorteerde supermarkt, Oosterse winkel of groente-/notenboer. Die zijn misschien niet heel goedkoop, maar wel het allerlekkerst. Pas daarbij op dat je niet de gekonfijte versie neemt, extra suiker toevoegen aan een dadel is echt niet nodig!

Ingrediënten
2 dadels per persoon
serrano of andere rauwe ham
monchou
walnoten/pecannoten
pistachenoten
zachte geitenkaas
roquefort
chorizo
spek
amandelen
honing

Bereiden
Je kunt de dadels vullen op allerlei manieren en met verschillende soorten noten, kazen en vleeswaren. Mocht je zelf nog geen idee hebben probeer de volgende combi’s dan eens:

* monchou
* blauwe kaas & walnoot
* geitenkaas & drupje honing
* monchou en serrano
* geitenkaas & pistache
* geitenkaas & walnoot
* pecannoten & serrano

En probeer de volgende combi ook eens (warm) gebakken op een laag vuurtje: chorizo in de dadels en een plakje spek er omheen gedraaid.

Ik ben benieuwd wat voor andere (hartige) combi’s jullie nog meer lekker vinden en maken!

Dadels als borrelhapje

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *