22 februari 2015 Susanne

Ginger-lime-honey tea

Ohjee, het is carnaval geweest, de griepepidemie duurt langer dan ooit en iedereen, inclusief ikzelf loop te snotteren… Tijd voor een helend drankje, ginger-lime-honey tea!

In Myanmar dronk ik een variant op dit drankje, de eigenaar van het restaurantje was er van overtuigd dat het ook goed was voor iedereen met last van zijn maag en darmen. Hij stond er op dat mijn moeder een pot bestelde toen ze vertelde dat ze last had van haar buik.

Uiteraard hoef je niet eerst ziek te worden voor dit drankje, het is ook een goede traktatie na een dagje skiën en een paar uurtjes klussen of wandelen in de kou. Weer eens iets anders dan thee, koffie of warme chocolademelk. En perfect voor vandaag, als ik in ons nieuwe onverwarmde huis aan het klussen en puinruimen ben…

Kijk onderaan bij de tips voor jouw favoriete variant!

Ingrediënten (voor 1 groot glas)
1/2 limoen
1 cm verse gember
300 ml kokend water
1-3 el honing

Bereiden
Pers of knijp de limoen uit boven het glas. Zorg dat het wel echt een lekker sappige limoen is, mocht dit niet het geval zijn, gebruik dan het sap van de hele limoen. Snij de gember in dunne plakjes, je hoeft hem niet te schillen, van te voren even wassen is voldoende. Giet het kokende water op het limoensap. Voeg hier de plakjes gember aan toe en zoet met honing naar wens.

Tips: niet zo’n honing fan? Suikersiroop of een zoetmiddel kan ook prima. Nog verwarmender? Voeg ook een kaneelstokje toe. Gemberfanaat? Snij de gember dan heel fijn, of rasp hem zelfs, dan krijg je een heftigere gembersmaak. Snotterig, maar buiten mooi weer? Dan laat je de drank goed trekken en laat je de drank afkoelen in de ijskast en voeg er eventueel wat verse munt en ijsklontjes aan toe.

Gember limoen en honing drankjes

Tagged: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *