18 januari 2015 Susanne

Gekruide nootjes uit de oven

Nog een receptje in het kader van de januari uitdaging ‘zonder toegevoegde suiker’. Deze gekruide gemengde noten uit de oven zijn super lekker, en je kunt zelf je noten en kruiden kiezen! Toch een stuk fijner dan die zakken nootjes uit de supermarkt waar allerlei e-nummers, conserveermiddelen en suiker aan toegevoegd is. Ja dit is misschien choquerend, maar in de gekruide nootjes uit de supermarkt zit dus bijna altijd suiker…

Je kunt de noten op deze manier kruiden zoals je wil. En als je ze langer dan een paar dagen wil bewaren dan leg je ze gewoon in de diepvries. Dan liggen ze altijd klaar voor je volgende borrel! Wist je dat je noten trouwens sowieso beter koel kunt bewaren? Dan blijven ze langer goed. Veel foodbloggers bewaren ze in één van de groentelades in de ijskast.

Ik moet bekennen dat ik nog nooit noten in de ijskast heb bewaard, maar van deze gekruide noten ligt er nu wel een extra zakje in de vriezer.

Gekruide nootjes uit de oven

Ingrediënten
1 eiwit
1 of 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl paprikapoeder
150 g (ongezouten) noten naar keuze
20 g Parmezaanse kaas, heel fijn geraspt
eventueel 1 gedroogd chilipepertje

Bereiden
Verwarm de oven voor op 120 graden. Leg een stuk bakpapier klaar op een bakplaat.

Doe het eiwit in de staafmixer en doe hier de rozemarijn, knoflook, zout en paprikapoeder in. Zet de staafmixer aan en maak er een schuimend, goed gemengd geheel van. Doe dit mengsel in een kom en voeg de noten er aan toe. Roer het goed door elkaar. Voeg dan ook de Parmezaanse kaas toe, roer nogmaals goed.

Verspreid de noten over het bakpapier op de bakplaat. Bak de noten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer ze dan om en bak ze nogmaals 15 minuten. Roer de noten nogmaals om. Kleuren de noten al bruin? Zet de dan nog 10 minuten in de oven. Als de noten nog niet verkleurd zijn verhoog je de temperatuur naar 150 graden en zet je ze ook nog 10 minuten in de oven.

Je kunt de noten direct eten, of in een luchtdichte zak bewaren. Wil je de noten langer bewaren dan doe je ze in een luchtdichte zak in de diepvries.

Tip: zoals ik zei kun je de noten kruiden zoals jij wil. Mijn recept met kruiden is dus iets wat je zo kunt aanpassen. Neem dus vooral de kruiden die je zelf in huis hebt of lekker vindt. Veel chilipoeder bijvoorbeeld, of kokosrasp en limoenrasp. Je kunt het allemaal proberen!

Gekruide noten uit de oven

Tagged: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *