9 februari 2015 Susanne

Gedroogd fruit met pure chocolade

Het is bijna niet een recept te noemen, maar dit gedroogd fruit met pure chocolade en nootjes of kokosrasp wil ik jullie toch niet onthouden. Het is namelijk toch wel erg leuk om op tafel te zetten voor je bezoek na het eten of bij de thee. Of perfect als klein cadeautje. 

Je kunt uiteraard naar hartenlust variëren met het recept en andere soorten noten, vruchten en chocolade gebruiken. Neem wat je lekker vindt en wat je in de kast hebt! Pistachenootjes, gedroogde ananas en witte of melk chocolade is ook een aanrader.

Ingrediënten
50 g pure chocolade
1 handje gedroogd fruit
2 tl kokosrasp of gehakte nootjes
1 stukje bakpapier

Bereiden
Neem de chocolade en smelt deze au-bain-marie of in een schaaltje in de magnetron. Roer goed, de chocolade moet niet verbranden! Zorg dat je een stukje bakpapier klaar hebt liggen met een bord of plankje er onder dat in de ijskast past.

Neem een stukje fruit en doop het half in de chocolade. Leg het stukje op het bakpapier en strooi er geraspte kokos of fijngehakte nootjes over heen. Ga zo door tot je alle stukjes gedroogd fruit hebt gedoopt in de chocolade.

Leg het bord of plankje dan met bakpapier en fruitjes en al in de ijskast en laat de chocolade even opstijven. Zo’n tien minuten zal waarschijnlijk genoeg zijn.

Bewaar de gechocolateerde fruitjes in de ijskast of in een afgesloten zakje of blikje.

Tip: ook leuk om samen met kinderen te maken! Lekker kliederen en snel resultaat, en niet al te ongezond…

Gedroogd fruit met chocolade

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *