15 oktober 2014 Susanne

Frambozen-witte chocolade taart

Deze taart maakte ik met een vriendin die net zo kookgek is als ik, als dessert van een 7-gangen diner voor 20 vriendinnen. Frambozen en witte chocolade en dan in een soort cheesecake-achtige taart: alle vrouwen in de zevende hemel!

De taart werd zo’n succes dat ik de eerste maanden na het diner bijna wekelijks om het recept gevraagd werd. Werkelijk voor iedere gelegenheid werd er alleen nog maar frambozen-witte chocolade taart gebakken en gegeten. Dus pas op, deze taart bakken is op eigen risico, zeer verslavingsgevoel…

Ingrediënten
Deeg:
125 g boter
75 g suiker
250 g bloem
1 tl bakpoeder

Vulling:
200-250 g frambozen (diepvries)
100 g witte chocolade
300 g crème fraîche
3 eieren
100 g suiker
2 tl vanille essence

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 24 cm in. Laat de boter smelten in een steelpannetje of in de magnetron. Hij hoeft niet helemaal vloeibaar te zijn als hij maar zacht is. Mix de suiker door de boter. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de boter-suiker mix en meng goed. Bekleed met dit deeg de bodem van de springvorm en maak ook een dun opstaand randje van 2 cm hoog.

Maak nu de vulling. Snijd de witte chocolade in stukjes. Niet al te kleine stukjes, dan verdwijnen ze in je beslag en het is juist zo lekker om brokjes chocolade in de taart te hebben. Klop in een kom de crème fraîche los en meng deze met de eieren en de suiker. Roer de vanille door het beslag en voeg ook de stukjes chocolade toe.

Schep als laatste de frambozen door het beslag, prak er een paar een beetje fijn maar laat het overgrote deel heel. Giet de vulling in de vorm en plaats de vorm op een rooster in het onderste deel van de oven. Bak de taart 35-45 minuten tot hij lichtbruin begint te kleuren. Laat de taart afkoelen op een rooster.

frambozen-witte chocoladetaart ongebakken

Tagged: , , , , , , ,

Comments (9)

  • Zelfrijzend bakmeel is bloem met 3% bakpoeder, dus als je 100 gram zelfrijzend bakmeel wil maken neem je 97 gram bloem en 3 gram bakpoeder. Voor deze taart kun je dezelfde hoeveelheid zelfrijzend bakmeel aanhouden als bloem plus een theelepel extra (ter vervanging van het gewicht van het bakpoeder).

 1. Marieke

  Mijn favoriete taart. makkelijk te baken, niet duur, en een heerlijk resultaat.
  Zelfrijzend bakmeel is geen probleem.

 2. Miek

  Je schrijft een opstaand randje van 2 cm maar op de foto’s lijkt het gewoon een rand zo hoog als die van een appeltaart.. Klopt dat?

  • Ik bedoel vanaf de deegbodem van de taart gemeten. De taart rijst bij het bakken namelijk ook nog. Maar zo hoog als de rand van een appeltaart hoeft hij niet, als de vulling er maar in kan. Misschien dus wel 3 cm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *