OVER SOES KOOKT
SOES kookt is een website/blog voor iedereen die houdt van lekker (en bewust) eten en koken. Lekker eten in de omgeving waar in ik woon, Maastricht – Zuid-Limburg. Goede terrasjes, de mooiste zaakjes voor thee, koffie en chocolaatjes, de beste plekken voor het inkopen van ingrediënten en de leukste restaurantjes in de buurt, daar schrijf ik over. Dus als je een dagje of een weekendje afzakt naar het zuiden, of het geluk hebt om hier te wonen, dan ben je bij mij aan het goede adres.
Daarnaast laat ik graag zien wat ik allemaal zelf verbouw in mijn kleine moestuin en wat voor heerlijkheden je daarmee kunt maken. Ook andere makkelijke recepten en familie klassiekers kun je hier vinden, zodat je voor iedere gelegenheid wel een beetje inspiratie kunt opdoen. Last but not least kun je ook zien voor wat voor gelegenheden mensen mij gevraagd hebben om te (helpen) koken; feestjes, afscheidsbijeenkomsten, 21-diners, ik heb het allemaal op mijn naam. Misschien heb jij ook een gelegenheid waarbij ik je kan helpen…?

WIE IS SOES?
Ik ben Soes, eigenlijk Susanne, woon in Maastricht samen met mijn vriend Joep en onze hond Jip. Ik verhuisde na de middelbare school naar Maastricht omdat mijn grote droom de Hoge Hotelschool was. Nou, dat liep niet helemaal zoals gepland… Mijn verwachtingen van de school waren veel te hoog, en waarschijnlijk was ik gewoon ook nog niet erg toe aan studeren zo net na de middelbare school. Een jaar later begon ik met een studie rechten, en nog veel meer jaren later kan ik zeggen dat ik met bloed, zweet en tranen, dan eindelijk meester in de rechten ben. En nu.. nu ben ik blijven hangen in Maastricht, want het bourgondische heuvelachtige Zuid-Limburg met het eeuwige vakantiegevoel dat trekt mij wel. Ik organiseer altijd al graag dinertjes en feestjes of help anderen hierbij. Ik sta liever de hele dag in de keuken en wroet liever met mijn vingers in de aarde van de moestuin, dan dat ik van nine to five als jurist achter een bureau zit te typen en lezen. Dat is dan ook waarom ik momenteel fulltime aan het werk ben in de keuken van Dille & Kamille in Maastricht. Achterin onze vestiging, die in november 2015 is geopend, hebben we een mooie grote open keuken en een paar fijne rustige zitplaatsen. Hier kun je mijn en mijn collegaatjes overheerlijke verse soepen, taartjes, tosti’s en nog veel meer huisgemaakte heerlijkheden komen nuttigen. We kunnen bij mooi weer ook een picknickmand voor je vullen of bij minder mooi weer je een high tea serveren. Voor ieder moment het juiste hapje en drankje… dus mocht je een keer in de buurt zijn, dan zie ik je graag daar!

Comments (10)

 1. Hans Vermeulen

  Hi Susanne,
  Geweldig zoals je tijdens ons feest de catering gedaan hebt. Alles vers klaargemaakt en mooi geserveerd. Top!

 2. hoi Soes

  Ik kreeg van je supertrotse moeder je kaartje en ben meteen op je side gaan kijken.IK zal je aanbevelen hier vanuit sint oedenrode.Wat een leuke side en ideeen!Heel veel succes en volg vooral je dromen.Groet van jovanka

 3. Nicole

  Hoi Soes!

  Ik weet niet of je mij nog kan herinneren, maar ik ben een vriendinnetje van je bovenbuurvrouw Soof :-)! En heb een aantal jaartjes geleden bij Soof gelogeerd tijdens een 2-weekse stage die ik toen liep in Maastricht! Ik stond toen al versteld van jouw lekkere gerechten welke je zo uit de mouw wist te schudden! Soof stuurde deze website net via een FB bericht en ik ben meteen gaan kijken! Ik vind het echt super knap en heel leuk dat je hier zo in door bent gegaan! En deze site ziet er heel mooi en veel belovend uit, knap werk :-)!

  Ik wens je heel veel succes en ook veel plezier met de verdere ontwikkelingen hierin!

  Wellicht tot snel een keer!

  Groetjes,
  Nicole

 4. Soof

  Lieve Soes,

  Na vier jaar je huisgenoot te zijn geweest tijdens onze studententijd (en huidige buurvrouw), denk ik dat ik mezelf met recht 1 van je grootste taartjes/koekjes/maaltijden/soepen/enz.enz. afnemer en fan kan noemen! Want wat word ik altijd door je verwend…
  Ik ben heel trots op je dat je deze prachtige site hebt gemaakt en dat jouw fijne kookkunsten nu door de wereld bewonderd kunnen worden.

  Liefs vanaf de bovenverdieping, Soof

 5. Astrid

  Soes kookt heerlijke gerechten en heb daar al het een en ander van mogen proeven. Super dat ze nu haar eigen website heeft opgezet en haar recepten deelt naast de leuke locaties die echt eens de moeite waard zijn om te bezoeken.

 6. Annemiek Weijers

  Kreeg de site van je schoonmoeder we hebben samen op de Meridiaan gewerkt. Er staan erg lekker gerechten in. En troostje als Hollander wordt je geen Limburgse maar eenlLimburgse die naar Holland verhuist wordt ook als Limburgse verbannen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Culinaire gids van het bourgondische zuiden

Soes Kookt