25 augustus 2015 Susanne

Courghetti met gerookte zalm, venkel en citroen

Nog een courghetti receptje! Omdat ik er maar geen genoeg van kan krijgen. En jullie ook niet, zo merk ik aan de reacties om mij heen. Deze courghetti met gerookte zalm, venkel en citroen is ziltig en fris. Een heel fijn gerechtje om nu in dit warme, klamme weer te eten en bovendien is het zo gemaakt!

Daarnaast moet ik even mijn excuses aanbieden, ik heb heel hard gewerkt aan de website en SOES kookt, maar ik loop hopeloos achter met het posten van berichten en recepten. Ik beloof hierbij dan ook dat ik mijn leven zal beteren!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 venkelknol
1 scheut witte wijn of 75 ml (vis)bouillon
rasp en sap van een kwart citroen
100 ml kookroom
200 g gerookte zalm
1 of 1,5 courgette gesneden met de spiraalsnijder
peper & zout
Parmezaanse kaas

Bereiden
Snipper de ui en doe de knoflook in de pers. Snij de venkel doormidden, van de kruin naar de wortel. Verwijder het dikste stuk van het ‘hart’ en snij de venkel dan in zo dun mogelijke ringen.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit hierin de ui op halfhoog vuur tot deze glazig begint te worden. Bak de knoflook even mee en voeg dan de venkelringen toe aan de pan. Giet de witte wijn bij de venkel en laat dit even zachtjes stoven.

Maak ondertussen de courghetti door de courgette te draaien in de spiraalsnijder. Voeg citroen rasp en sap toe, aan de pan met venkel en ui, samen met de kookroom. Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes.

Roer nu de courgette spaghetti en de zalmreepjes door de saus en draai het vuur heel laag of ui. Bestrooi met peper en zout en eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer eventueel met een salade van cherrytomaatjes, avocado en rucola.

Courgette spaghetti

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *