26 december 2014 Susanne

Choco-coco-caramel bars

Choco-coco-caramel bars zijn een beetje een combinatie van snickers en bounty, twee favorieten van mij! Ze zijn super lekker bij de thee en koffie, maar zijn ook ideaal om te maken als traktatie.

De bars zijn zelfs ideaal om per stuk te verkopen met Koningsdag of bij een bake-sale. Groot voordeel: je hebt niet veel ingrediënten nodig, ze zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze best een paar dagen bewaren.

Ingrediënten
200 g sprits
40 g boter
1 blikje gecondenseerde melk
75 g geraspte kokos
75 g pure chocolade
50 g hazelnoten (of noten naar wens)

Ook nodig: springvorm van 20 cm of brownievorm van een paar centimeter hoog

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stamp of maal de spritsen fijn. Smelt de boter in een steelpannetje op heel laag vuur of in de magnetron. Meng de koekkruimels met de boter. Druk het kruimeldeeg in de vorm zodat het een egale laag vormt. Strijk de bodem glad met de achterkant van een koude eetlepel. Bak deze bodem 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem de bakvorm met de koekjesbodem uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Strooi driekwart van de geraspte kokos over de bodem. Hak de noten en de chocolade in grove stukken en verdeel deze over de kokos. Maak het blikje gecondenseerde melk open en giet de melk in een klein straaltje over de kokos en noten. Maak niet het hele blikje leeg. Waarschijnlijk is zo’n tweederde of driekwart van het blikje voldoende om een laagje te maken over de hele bodem.

Strooi de overgebleven kokosrasp over de gecondenseerde melk en zet de vorm opnieuw in de oven. Dit keer zo’n 15 tot 25 minuten, of tot de gecondenseerde melk licht bruin kleur en de noten beginnen te verkleuren.

Laat de choco-coco koek afkoelen en zet hem dan in de ijskast. Na minimaal een uur in de ijskast kun je de koek in stukjes of repen snijden. Lekker bij de koffie en thee of als toetje.

Choco-coco-caramel bars

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *