26 februari 2015 Susanne

Andijviestamppot met paprika, kaas en pinda’s (V)

Ik ben gek op stamppotjes, en andijviestamppot is een van de eerste die ik maak als de herfst is begonnen. Omdat ik ook af en toe graag vegetarisch eet, en in november zelfs een hele maand geen vis en vlees at, heb ik een variant zonder spekjes en worst gemaakt. In plaats daarvan heb ik rode puntpaprika, uitjes, kaas en dry roasted pinda’s gebruikt. Klinkt misschien als een gekke combi, maar ik raad je zeker aan het toch een keer te proberen!

Vegetarische andijviestamppot met paprika en pinda

Ingrediënten (2 personen)
800 g kruimige aardappels
300 g andijvie
2 el olijfolie
1 rode paprika, in reepjes
1 grote rode ui, in halve ringetjes
80 g (komijne)kaas, in kleine blokjes
50 ml melk
1 el mosterd
2 el dry roasted pinda’s

Bereiden
Schil en halveer de aardappels en kook deze in water met zout tot ze gaar zijn. Was ondertussen de andijvie en snij deze in dunne repen (als je geen voorgesneden andijvie gebruikt).

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes tot deze glazig wordt, voeg dan de paprikareepjes toe en bak dit tot beide ingrediënten bruin beginnen te kleuren. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Meng de aardappels met de mosterd en de melk en stamp deze tot puree. Stamp daarna de andijvie door de puree en schep hier de blokjes kaas door zodat deze een beetje kunnen smelten.

Serveer de stamppot met de gebakken uitjes, paprika en de pinda’s. Bestrooi eventueel nog met peper en zout.

Tip: als je niet van komijnekaas houdt kun je deze natuurlijk ook vervangen voor een andere kaas. Blauwe kaas is bijvoorbeeld ook erg lekker of neem gewoon belegen. Mocht je de stamppot niet meteen kunnen opdienen, doe hem dan in een ovenschaal en zet hem in een oven die is voorverwarmd op 90 graden om hem tijdelijk warm te houden.

Andijviestamppot met kaas paprika en pinda's

Tagged: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *